Σελίδες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση 24/09/2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ

Την Κυριακή 22/9 ανακοινώθηκε από πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (κανάλια-ραδιόφωνο-διαδίκτυο),  αλλά και κάποιους συνδικαλιστικούς φορείς η πραγματοποιήση Γενικής πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24/09.

Αυτό μας οδήγησε (εσπευσμένα λόγω πίεσης χρόνου)  στην έκδοση ανακοίνωσης- κάλεσμα για την απεργία, προκειμένου να συμβάλουμε στην προετοιμασία της, έχοντας ως δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθεί.

Τελικά τη Δευτέρα το μεσημέρι η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της διέψευσε την είδηση που αναπαράχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης και ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην απεργία της Τρίτης, αφού καμία παράταξη δεν έθεσε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση!
Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους διέρρευσε τελικά αυτή  η είδηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση σε πολλούς εργαζόμενους και εργασιακούς χώρους.
Επιμένουμε ωστόσο να εστιάζουμε στην ουσία.
Δηλαδή  στο γεγονός ότι η ΓΣΕΕ μπροστά στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων, μπροστά στο λουκέτο σχολείων και νοσοκομείων, μπροστά στη διάλυση του δημόσιου τομέα και του κοινωνικού κράτους  και λίγες μέρες μετά την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής, επιλέγει  για άλλη μία φορά τον ρόλο του παρατηρητή!
Υπό την πίεση της απεργίας των εκπαιδευτικών η ΓΣΕΕ  μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει μόνο μία στάση εργασίας- η οποία επί της ουσίας αφέθηκε στην τύχη της, αφού δεν υπήρξε καμία προετοιμασία.
Αυτή η συνδικαλιστική τακτική γυρνάει πλάτη στο αγώνα των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, υπονομεύει τη δημιουργία ενός ενιαίου πανεργατικού μετώπου απαξιώνει κάθε έννοια αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και μεταθέτει στο μακρινό μέλλον τον συντονισμό των αγώνων που δίνονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αναγκαίος σήμερα περισσότερο από ποτέ για την αντίκρουση της βάρβαρης αντεργατικής μνημονιακής πολιτικής.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών και κάθε κλάδου που βρίσκεται αντιμέτωπος με απολύσεις, μειώσεις μισθού και κατάργηση δικαιωμάτων.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Ολοι στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις τη φτώχεια και την ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου