Σελίδες

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία 6 & 7 Νοεμβρίου


Περικοπές μισθών και συντάξεων,διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, διάλυση της υγείας και της παιδείας, αύξηση της φορολογίας ,απολύσεις, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ,ξεπούλημα κρατικού πλούτου και δημόσιας περιουσίας είναι τα μέτρα του 3ου κατά σειρά μνημονίου που επιβάλλει η Τρόικα και επιχειρεί να ψηφίσει η Κυβέρνηση. Μέτρα που οδηγούν την ελληνική οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Όπως κάθε φορά ,έτσι και τώρα, κυβέρνηση και Τρόικα καλλιεργούν εκβιαστικά διλήμματα  με τα οποία προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καθηλώσουν τον ελληνικό λαό και να περιορίσουν τις αντιδράσεις του.
Προσπαθούν να πείσουν ότι αν δεν δεχτούμε το ξεπούλημα της Ελλάδας  την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και των  εργασιακών κοινωνικών και δημοκρατικών κεκτημένων η χώρα θα καταρρεύσει  Κοιτώντας  όμως την ιστορία σε όλο το κόσμο,  μία αλήθεια αποδεικνύεται, ότι όσοι δέχτηκαν να σκύψουν το κεφάλι και να εκχωρήσουν δικαιώματα υποκύπτοντας σε αντίστοιχα εκβιαστικά διλήμματα, έγιναν δούλοι στο τόπο τους  και μέτρησαν αναρίθμητες συμφορές.
Η λεγόμενη ανάπτυξη την οποία επικαλούνται κάθε φορά που επιχειρούν να εφαρμόσουν αντεργατικά μέτρα ταυτίζεται με την ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων και τη  μετατροπή της  χώρας σε ένα απέραντο τσιφλίκι εργοδοτικής ασυδοσίας.Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες κανένας δεν έχει το περιθώριο να αδρανήσει.Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια υποδούλωσης της χώρας και του ελληνικού λαού.

Με όπλο την απεργία και τις μαζικές συλλογικές κινητοποιήσεις  μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Η κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης  αποδεικνύει αφενός  ότι τα  μέτρα είναι δυσβάσταχτα, αφετέρου ότι  τα τρία κόμματα δεν αντέχουν τις κοινωνικές πιέσεις και τις λαϊκές αντιδράσεις που τους φέρνουν μπροστά στο κίνδυνο του πολιτικού τους αφανισμού.
Τώρα πρέπει να ασκήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση και δεν έχουμε άλλο δρόμο για να το πετύχουμε απ΄ το δρόμο του συλλογικού παρατεταμένου αγώνα απ΄τον οποίο  κανείς δεν πρέπει να λείψει.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ   ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Στις 6 και 7 Νοέμβρη απεργούμε και συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο της Τρίτης 6/11 ώρα 11.00 στο Πεδίον του Άρεως και στη συγκέντρωση της Τετάρτης  7/11 ώρα 17.00 στο Σύνταγμα
           
Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Εμπορικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου