Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Καταστρατήγηση Ωραρίου.


Ανακοίνωση 19/04/2013
Σε μία περίοδο αυξημένων απαιτήσεων από τους εργαζόμενους -όπου απαιτείται η συμμετοχή τους σε σεμινάρια τα οποία πραγματοποιούνται ακόμα και το Σάββατο- πληθαίνουν οι απογευματινές συναντήσεις χωρίς να καταβάλλεται καμία υπερωρία ή υπερεργασία.
Οι εργαζόμενοι του δικτύου, με αφορμή τη συγχώνευση, αναγκάζονται, πλέον πολύ συχνά, να παραβρεθούν σε συναντήσεις εκτός ωραρίου με ώρα έναρξης 2 και 3 ώρες μετά τη λήξη του και ...μέχρι όσο πάει..
Οι προσκλήσεις - ενημερώσεις για αυτές τις συναντήσεις, συνήθως, κλείνουν με τη φράση "η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη", με άλλα λόγια, υποχρεωτική.
Πέρα όμως από την καταστρατήγηση του ωραρίου, που και επίσημα πια απαιτούν οι τραπεζίτες στις διαπραγματεύσεις για την κλαδική, τελευταία, γίνεται μία τεράστια προσπάθεια να μετακυλισθεί το βάρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στις πλάτες των εργαζομένων. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με στόχο να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για πώληση μετοχών, καλλιεργώντας τη λογική της συνιδιοκτησίας.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 23/4 καθώς και το Σάββατο 27/4 καλούνται οι εργαζόμενοι μετ’ επιτάσεως στο ATHENS HILTON.
Σε μια φάση που οι τραπεζίτες απαιτούν το ξήλωμα όλων των εργασιακών κεκτημένων του κλάδου αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια να μας κάνουν συμμέτοχους στην κρίση των τραπεζών. Καλούμε το σύλλογο να πάρει άμεσα θέση και να υπερασπιστεί ανοιχτά τα δικαιώματά μας.
Υπεράσπιση του ωραρίου - Καμία απλήρωτη υπερωρία ή υπερεργασία
Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων που ήδη πληρώνουν ακριβά την                           ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου