Σελίδες

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κλιμακώνουν την επίθεση οι τραπεζίτες- Αφοπλισμένοι οι εργαζόμενοι.

Στις 8 Απριλίου η ΟΤΟΕ με ανακοίνωσή της, ενημερώνει τους εργαζόμενους  για τις πραγματικές προθέσεις των τραπεζιτών γράφοντας τα παρακάτω.
«..Διακαής και διαχρονικός πόθος των εργοδοτών είναι η κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και των Συλλογικών ρυθμίσεων.Ισχυρίζονται ότι μετά τις 14  Μάη τους παρέχεται η δυνατότητα και ίδιοι έχουν τη βούληση να προχωρήσουν μονομερώς σε μειώσεις των αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων στα κατώτερα όρια, όσα δηλαδή ορίζει στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΓΣΕΕ. Παράλληλα, για την επίτευξη του σκοπού τους προτίθενται να εφαρμόσουν το νέο καθεστώς μέσω υπογραφής ατομικών συμβάσεων..»
Η ηγεσία της ΟΤΟΕ σχεδόν δυο μήνες τώρα, χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τους εργαζόμενους, σέρνεται σε συναντήσεις  διαλόγου, αναγνωρίζοντας σε αυτές, τη πρόθεση των τραπεζιτών για υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης. Τελικά όμως λίγο πριν τη λήξη της μετενέργειας «ανακαλύπτει» ότι οι προθέσεις είναι άλλες .

Παρόλο που μετά από κάθε άκαρπη συνάντηση ενημέρωναν για την προκλητική στάση των τραπεζιτών, επέμεναν για την αναγκαιότητα αυτού του διαλόγου γράφοντας μάλιστα ότι παλεύουν για τη «διατήρηση της ομαλότητας» και την αποφυγή συγκρούσεων προκειμένου να πάει καλά η ανακεφαλαιοποίηση.
Με άλλα λόγια έδιναν εγγυήσεις στις τράπεζες ότι προσπαθούν να αποφύγουν κινητοποιήσεις και απεργιακούς αγώνες προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η ανακεφαλαιοποίηση(!)
Τη στιγμή που οι τραπεζίτες τρομοκρατούν και προκαλούν τους εργαζόμενους η ηγεσία της ΟΤΟΕ ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ διέκρινε ότι υπάρχει «ομαλότητα» και μάλιστα πάλευε για τη διατήρησή της .
Τελευταία στιγμή έρχονται υποκριτικά να ζητήσουν τη γνώμη των εργαζομένων, αφού  λίγο καιρό πριν έκαναν ότι μπορούσαν για να υπονομεύσουν και να σταματήσουν τη προσπάθεια πρωτοβουλίας εργαζομένων της εμπορικής για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης .
Η ηγεσία της ΟΤΟΕ  έχει κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τις Γενικές Συνελεύσεις  και τη προετοιμασία κινητοποιήσεων και απεργιακών αγώνων.
Έχει κάνει ότι μπορεί για να αφοπλίσει τους εργαζόμενους  απέναντι στην εργοδοτική επίθεση σε μία τόσο κρίσιμη για τον κλάδο στιγμή.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αδράνειας, κανένα περιθώριο διαλόγου με τους τραπεζίτες.
Τα παχιά λόγια των ανακοινώσεων πρέπει να αντικατασταθούν από ουσιαστική δράση από ενημερώσεις και γενικές συνελεύσεις με στόχο την προετοιμασία και την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, με στόχο οι εργαζόμενοι του κλάδου να δώσουν έστω και τώρα έναν μαζικό παρατεταμένο αγώνα, μονόδρομος για την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων του κλάδου και την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .

Κόντρα στη λογική της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με όπλο  τη συλλογική δράση τις μαζικές γενικές συνελεύσεις τον απεργιακό αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου