Σελίδες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Την Τετάρτη 26-9 απεργούμε


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη να ψηφίσει ένα γιγαντιαίο πακέτο μέτρων που θα οδηγήσουν στην εξόντωση μισθωτών και συνταξιούχων, θα βάλει ταφόπλακα στα αγαθά της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, θα δημιουργήσει ένα εφιαλτικό εργασιακό περιβάλλον και θα επισπεύσει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτο.

Η ΕΕ η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ σαν «εταίροι» που αγωνιούν για την επίλυση του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, και η πολιτική της τρόικα, σαν ένα αναγκαίο σχέδιο σωτηρίας της χώρας. Παρ΄ όλα αυτά μετά από κάθε πακέτο μέτρων και κάθε νέο μνημόνιο που υιοθετείται για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η τελευταία βυθίζεται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.
Οι Ευρωπαίοι «εταίροι» με την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, επιδιώκουν την σύναψη νέων ληστρικών οικονομικών συμφωνιών υπό την μορφή «δανειακών συμβάσεων», την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου της χώρας και την μετατροπή της Ελλάδας σε μια ελεύθερη οικονομική ζώνη, δηλαδή σε έναν επενδυτικό παράδεισο όπου το κεφάλαιο θα δρα σε συνθήκες απόλυτης ασυδοσίας.
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα, παρόμοιο με αυτά που αρκετές φορές κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Η θα δεχθεί να γίνει δούλος στην ίδια του την χώρα και να υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον των παιδιών του, ή θα βαδίσει τον δρόμο του αγώνα. Και αυτό ακριβώς οφείλουμε από την αρχή να κάνουμε καθαρό. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος. Δεν υπάρχει κανένα μαγικό χαρτί που ρίχνοντάς το σε μία κάλπη θα φέρει σωτήρες, δεν υπάρχει ατομικός δρόμος που να οδηγεί σε διέξοδο και όσο και αν προσπαθεί κανείς είναι αδύνατο να μένει όρθιος όταν όλα γύρω του καταρρέουν, αυτή τη μάχη ή θα τη δώσουμε όλοι μαζί ή θα μας νικήσουν! Να μην υποκύψουμε στα συνήθη αντεπιχειρήματα του «χαμένου μεροκάματου» ή της «ματαιότητας των αγώνων», τα οποία μόνο ηττοπάθεια και αποσυσπείρωση έχουν να προσφέρουν να πιστέψουμε ξανά στην αστείρευτη δύναμη των αγώνων που όλοι μαζί εμείς θα πρέπει να δώσουμε. με τη πεποίθηση, ότι εκεί βρίσκεται η μόνη πραγματική διέξοδος
Η 24ωρη απεργία της Τετάρτης είναι προϊόν της πίεσης που ασκήθηκε στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και όχι αποτέλεσμα της βούλησης τους. Η επιτυχία της δεν θα κριθεί από τις ενέργειες αυτών που την κήρυξαν χωρίς να την θέλουν, αλλά από την δική μας προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Είναι στο χέρι μας να γίνει η απεργία της Τετάρτης άλλο ένα μεγάλο απεργιακό γεγονός από αυτά που σημάδεψαν την τελευταία διετία και να την μετατρέψουμε σε εφαλτήριο νέων μεγάλων αγώνων.
Αγώνας για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, για την ανατροπή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ (συγκέντρωση 11.00π.μ. στο Πεδίον του Άρεως)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου