Σελίδες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου απεργούμε

«Οι εργαζόμενοι στην Εμπορική με οδηγό το Σύλλογό τους θα περάσουν την αντεργατική καταιγίδα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.»..
«Όλοι ενωμένοι γύρω από το Σύλλογο θα βαδίσουμε στο μέλλον με σιγουριά.»
Με αυτά τα λόγια έκλεινε η ανακοίνωση του Συλλόγου Νο78 17/02/2012 ώστε να παρουσιαστεί η υπογραφή της  επιχειρησιακής σύμβασης με τις προβλεπόμενες μειώσεις ως μία επιτυχία που θα μας διασφάλιζε το μέλλον.
Λίγο καιρό αργότερα η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι χωρίς τη δική μας πάλη κανένας εκπρόσωπος και καμία παράταξη δεν μπορεί να μας διασφαλίσει το μέλλον δια της ανάθεσης και μέσα από τραπέζια διαλόγου στα οποία επιδιώκεται η «εργασιακή ειρήνη».
Ο νέος εργοδότης θα διαπραγματευτεί μαζί μας εκ του μηδενός και χωρίς να διασφαλίζεται κανένα εργασιακό δικαίωμα σε μία εποχή που οι εργαζόμενοι συνολικά δέχονται με το νέο πακέτο μέτρων μία νέα βάρβαρη επίθεση!
Η πραγματικότητα δείχνει ότι για να μπορέσουμε πραγματικά να αντισταθούμε στη νέα αντεργατική καταιγίδα και να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας χρειάζεται να δώσουμε εμείς οι ίδιοι έναν μαζικό επίμονο και παρατεταμένο αγώνα ξεκινώντας με τη συμμετοχή μας  στην  απεργία της Τετάρτης και  τη μαζική συμμετοχή σε κάθε συλλογική διαδικασία  του συλλόγου μας!
  • Σε όσους απογοητεύτηκαν από τις συνδικαλιστικές πρακτικές της ηγεσίας του Συλλόγου μας το προηγούμενο διάστημα λέμε ότι:
Η απομάκρυνση από τον Σύλλογο και η απομαζικοποίηση των συλλογικών δράσεων είναι η επιδίωξη κάθε εργοδότη και κάθε διοίκησης, αλλάζουμε τον Σύλλογο και ανατρέπουμε συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πρακτικές και λογικές συμμετέχοντας και δρώντας μέσα σ΄αυτόν.
  • Σε όσους απογοητεύτηκαν από τις απεργίες και υιοθέτησαν τη λογική του «δεν αλλάζει τίποτα» ή «και τι θα αλλάξει με μία απεργία?» λέμε ότι:
Όλα τα εργασιακά κεκτημένα οι μισθοί οι συντάξεις η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατακτήθηκαν με αγώνες με απεργία ή με την απειλή απεργίας, τίποτα δεν μας χαρίστηκε όλα κερδήθηκαν με θυσίες των εργαζομένων στο δρόμο του συλλογικού αγώνα. Αν η περίοδος από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα πέρναγε χωρίς να εκδηλωθούν αντιδράσεις χωρίς να γίνουν απεργίες τότε σήμερα οι 13 ώρες δουλειάς  6 μέρες τη βδομάδα θα ήταν ήδη πραγματικότητα.
  • Σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να τη γλιτώσουν επειδή θα κάνουν «σωστά τη δουλεία τους» και θα είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις όποιες απαιτήσεις του εργοδότη τους λέμε ότι:
Ή θα γλιτώσουμε όλοι μαζί ή κανείς!
Ας μην φτάσουμε στο σημείο να ανακουφιζόμαστε επειδή απόλυσαν τον διπλανό μας και όχι εμας γιατί τότε σίγουρα θα είμαστε οι επόμενοι!!
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
εργαζομένων Εμπορικής 02/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου